Als zzp’er voel ik niet de dwingende noodzaak om voortdurend over een actueel bijgewerkt curriculum vitae te beschikken. De keren dat men er om vraagt, check ik gewoontegetrouw of de laatste relevante mutaties zijn verwerkt. Is dat niet het geval, dan voeg ik die toe. Als ik eerlijk ben is dat de werkwijze die ik zo ongeveer hanteer sinds ik voor het eerst een serieus cv opstelde. In feite is mijn cv om die reden al zo’n 25 jaar niet fundamenteel meer veranderd.

Dat mijn cv nogal outdated was werd me verteld door de consultant van een bureau dat bemiddelde bij de verkrijging van een mogelijk interessante imagesopdracht. Ik stuurde deze consultant op verzoek mijn cv waarna ik te horen kreeg dat het document niet alleen niet voldeed aan de standaarden van het bureau, maar in alle overige opzichten ook volslagen achterhaald was. Ik had mijn werkervaring bijvoorbeeld niet in een handige samenvatting verwerkt, had in de uitwerking van mijn arbeidsverleden niet extra aandacht besteed aan recente dienstbetrekkingen en had het geheel ook nog eens in een chronologie gepresenteerd die vandaag de dag echt niet meer kan (door de meest recente baan helemaal onderaan te zetten).

Ach wat zal het, denk je misschien. Is een cv sowieso niet een achterhaald document, iedereen zit tegenwoordig toch op LinkedIn? Met zo’n vier miljoen Nederlandse LinkedIn-profielen is dat inderdaad een groot deel van de beroepsbevolking. Maar dat betekent niet dat deze profielen het aloude cv volledig vervangen. Onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half wijst namelijk uit dat vier op de vijf cfo’s meer vertrouwen heeft in een cv dan in een LinkedIn-profiel. 29% van de cfo’s is van mening dat mensen hun ervaring en vaardigheden op LinkedIn te rooskleurig weergeven. Bovendien zijn veel profielen op LinkedIn maar ten dele ingevuld. Klopt, dat was bij mij ook het geval. Dus sla ik met mijn bijgewerkte profiel en een up-to-date cv mooi twee vliegen in een klap. Check je je eigen cv en profiel op LinkedIn ook even?

Categories: Werk

admin

D!§68=123t4yjyukdj543t867645jmhgdsfbbfs

1 Comment

Kees · 03/09/2013 at 15:41

Bedankt hoor! Nu moet ik mijn hele cv omgooien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *